5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Премахване на миризма от пералняПералнята дори и да не толкова стара, е възможно да се сдобие с лоша миризма.

Много често в гуменото уплътнение на вратичката се задържа влага и съответно се образува мухъл. А това неизменно довежда до поява и на неприятно ухание.

На никоя домакиня не би било приятно изваждайки чистите дрехи от пералнята, вместо да миришат на цветя, да се носи неприятна миризма на мухъл.

Ето защо на помощ ни идват две евтини, неотровни и ефективни съставки: кислородна вода (водороден пероксид) и лимонов сок.

Да, защо трябва да се охарчвате за скъпи препарати, които могат и да вредят на здравето ви, вместо да си направите този ароматен разтвор.

Как се прави? Напълнете шише с пулверизатор 1/3 от него с кислородна вода, която е добър дизенфектант и има антибактериално свойство. Добавете също прясно изцеден лимонов сок от 1 лимон и допълнете с чиста вода. Разклатете докато се размесят съставките.

Време е да се справим с неприятната миризма. Напръскайте добре уплътнението на пералнята, изчакайте 2-3 минутки и почистете с влажна гъбка. Накрая подсушете със суха кърпа. Готово!

Премахване на миризма от пералня

Можете да използвате този вълшебен разтвор, за да почистите и петна по килима. Просто ги напръскайте, изчакайте да подейства и отстранете с влажна кърпа.