5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Декорация със снимкиСнимките са един от най-често срещания елемент в декора на дома - закачени по стените или пък поставени в красиви рамки във всекидневната, спалнята – къде ли не! Изобщо, снимките са навсякъде.

Освен като декорация, те ни радват и с красивите спомени, които предизвикват в нас.

Ето защо днес ви предлагаме да изберете някоя от любимите си снимки, която да декорирате по малко необичаен, но много оригинален начин.

За целта ви трябват:

дървена основа (все ще се намери в гаража или в двора някоя останала дървена плоскост)
лепило (най-добре декупажно)
четка за лепилото
ножица
няколко чаши,  различен размер
ножица
скоч
молив или химикал

И снимка, разбира се! Най-добре е да е хубав пейзаж, но това зависи изцяло от вашия избор и предпочитания.

Идеи със снимки

Залепете леко със скоч снимката на прозорец, а с помощта на чашите и молива  отбележете участъците, които ви харесват. Колко ще са, зависи от големината на дървената основа и от вашето решение как ще ги разположите.

Идеи със снимки

Изрежете ги и ги наложете върху дървото, размествайте, докато елементите на бъдещото пано се разположат по красив за окото начин. Не забравяйте преди това да проверите ръбовете на дървената основа – ако има неравности, отстранете с помощта на шкурка.

Идеи със снимки

Идеи със снимки

Залепете елементите и след това минете с лепилото върху снимките. А може и да ползвате декупажен лак за запечатване, ако имате.

Повече подробности за техниката декупаж, можете да си припомните от тази статия.

Пано снимки

Вашата картина е готова! Можете просто да подпрете на стената или да си купите кукичка за окачване, която да монтирате на гърба на паното. Ако ви се занимава, можете да си направите вариант с боядисана в цвят по ваш избор основа. Използвайте боя на водна основа и запечатайте отново с техниката декупаж.

Идеи със снимки

Не се притеснявайте да приложите днешната идея и ако нямате подходяща ваша снимка – изрежете пейзаж от списание, рекламен плакат или календар – възможности много.